"What is not filmed does not exist"
"What is not filmed does not exist"

La Marta Graham Dance Company puja a l’escenari de la Factoria Cultural

BENMirat torna a la Factoria Cultural, en aquesta ocasió per cobrir l’espectacle de la Marta Graham Dance Company. El passat 27 d’octubre la companyia de la llegendària Martha Graham va presentar una de les seves obres modernistes, de tema grec clàssic, juntament amb noves coreografies d’alguns dels millors coreògrafs actuals.

 

Martha Graham és la gran referent de la dansa moderna del segle XX i la seva companyia, fundada fa noranta anys, és la més antiga dels Estats Units. Graham ha ampliat el vocabulari de la dansa amb peces pròpies i d’artistes contemporanis, i està situada entre els grans genis de la seva epoca.

 

Va revolucionar la dansa contemporània creant un llenguatge únic a través de la «tècnica Graham», un estil pioner que sorgeix de l’experimentació amb moviments elementals de contracció i distensió, un estil que ha influenciat a les generacions posteriors de coreògrafs i artistes.

 

El programa de l’espectacle incloïa «Errand into the maze» (un peça del 1947, en què Martha Graham va canviar el punt de vista de la història de Teseu), «Canticle for innocent comedians» (una obra polifacètica construïda al voltant de vuit virtuoses vinyetes que celebren elements de la natura) i «Cave» (creada per Hofesh Shechter, en cerca de l’essència d’allò que fa que les multituds es moguin i ballin juntes).

 

La productora BENMirat ha cobert l’espectacle per fer-ne un resum que es publica a totes les plataformes de la Factoria Cultural: la web, YouTube i les xarxes socials; a més, les imatges es van utilitzar per a la notícia que es va emetre al TN de TV3.