"What is not filmed does not exist"
"What is not filmed does not exist"

LaFACT Cultural estrena temporada amb el «Carmina Burana» del Crea Dance Company by Maria Rovira

El clàssic «Carmina Burana» torna a l’escenari de LaFACT de la mà del Crea Dance Company by Maria RoviraBENMirat s’ha encarregat de gravar aquest inici de temporada, que ha comptat amb la música en directe de l’Orquestra Simfònica del Vallès.

Maria Rovira va estrenar el seu «Carmina Burana» de Carl Orff a LaFact Cultural el 2018, i repeteix cinc anys després. Una posada en escena que ha aportat sensibilitat, detalls i un desenllaç inesperat.

Maria Rovira està formada en dansa clàssica, contemporània i flamenc. En 1998 va rebre el Premi Nacional de Dansa per la seva gran trajectòria artística nacional i internacional. Afirma que aquest «Carmina Burana» ha sigut un gran projecte: «Estic molt agraïda que aquest teatre m’encarregués aquesta obra«. Tot i això, destaca la dificultat de treballar amb la Simfònica: «No és fàcil fer una coreografia per una orquestra, has d’estar molts mesos escoltant la música, i això t’inspira molt».

Xavier Puig, encarregat de la direcció musical, destaca que aquesta obra era un repte: «És una coreografia que ja existia, i la dificultat és adaptar-se«. Tant ell com la Maria Rovira destaquen la feina de LaFact pel que fa a la dansa: «És fantàstic que tingui un fet diferencial la programació de Terrassa i que aposti per la dansa, és de les poques ciutats en què es poden veure espectacles de dansa de primera qualitat«.