"What is not filmed does not exist"
"What is not filmed does not exist"

BENMirat grava l’espectacle «Lorca» del Ballet de l’Òpera d’Innsbruck

Enric Gasa debuta a Catalunya com a director del Ballet de la Ópera de Innsbruck sobre l’escenari de LaFact Cultural. La companyia ha portat a Terrassa una proposta trencadora: «Lorca«, la vida de Federico García Lorca, un dels dramaturgs i poetes més enigmàtics del nostre país, vista a través de la dansa.

Lorca va ser una de les personalitats més fascinants a Espanya, i amb la seva mort a l’inici de la Guerra Civil Espanyola es van anar acumulant especulacions que avui dia encara no han acabat. A l’obra es manifesten tres personalitats del poeta: la divertida i alegre que coneixien els seus familiars i amics, la seria que exposava en l’àmbit de treball i una última sovint turmentada per les seves relacions amoroses.

Enric Gasa considera que «Terrassa és un referent de la dansa, no de Catalunya sinó d’Espanya». Alguns ballarins de la companyia exposen la seva emoció en poder formar part de l’obra, com és la Paula Tarragüel: «Feia molts anys que no ballava a casa».

La peça de dansa mostra estacions seleccionades de la seva vida: la relació amb la seva mare, l’amor per la seva terra i la seva amistat amb diferents homes com Salvador Dalí o Luis Buñuel.