"What is not filmed does not exist"
"What is not filmed does not exist"

BENMirat s’encarrega de gravar l’espectacle de la companyia Acosta Danza a LaFACT Cultural

La companyia Acosta Danza, fundada per l’estrella del ballet internacional Carlos Acosta, trepitja l’escenari de LaFACT Cultural per oferir un espectacle que combina el millor del ballet i la dansa contemporània de Cuba.

 

La companyia ha presentat un repertori de cinc peces que representen la identitat cubana. L’espectacle obre amb «Alrededor no hay nada», coreografiat per Goyo Montero, que va guanyar el Concurs Iberoamericà de Coreografia 2006. «Fauna», coreografiat per Sidi Larbi Cherkaoui, és un duo per a un ballarí i ballarina, un homenatge al centenari dels Ballets Russos.

 

L’espectacle segueix amb «Performance» i «Nosotros», per tancar amb «De punta a cabo», estrenada el 2016 al Gran Teatre de L’Habana Alicia Alonso. Aquest és un dels darrers estrenes de la companyia, un fet que la mestra de ball Verónica Corveas defineix com «un repte». La barreja d’estils clàssics i contemporanis defineix a la companyia Acosta Dansa, que s’atreveix a explorar diferents varietats artístiques sense perdre la seva identitat cultural cubana.