"What is not filmed does not exist"
"What is not filmed does not exist"

La companyia Crea Dance by Maria Rovira confia en BENMirat per gravar els seus espectacles de dansa

La productora BENMirat s’ha encarregat de gravar quatre espectacles de la Crea Dance Company, un equip liderat per la cèlebre coreògrafa Maria Rovira.

La companyia va iniciar la seva trajectòria el 2017 amb l’estrena de «Els ballets de la Maria Rovira a Cuba». Des de llavors, la companyia ha trepitjat escenaris nacionals i internacionals, i s’ha guanyat el reconeixement dels espectadors a través de coreografies dinàmiques que incorporen diferents estils de la dansa.

BENMirat ha treballat els vídeos resum dels espectacles, que esdevenen un canal de promoció imprescindible per a la companyia, i que s’han publicat a diferents plataformes digitals.

 

CARMINA BURANA

Aquesta producció, nominada als Premis Max al Millor Espectacle de Dansa 2018, va ser creada expressament per a LaFact Cultural de Terrassa. L’espectacle compta amb ballarins especialitzats en dansa clàssica i contemporània, amb l’objectiu d’aconseguir la combinació d’estils que caracteritza a la companyia. El cos de ball està acompanyat de dos pianos, set percussionistes i dos cors, que tenen un paper molt important en la posada en escena de l’espectacle. El Carmina Burana promet una resolució única plena de sensibilitat i detalls, que a més ofereix un final inesperat pel públic.

 

RÈQUIEM DE MOZART

Després de l’èxit del «Carmina Burana», la coreògrafa i el seu equip presenten el «Rèquiem de Mozart», una producció plena d’al·legories a la vida, la mort i la injustícia. Maria Rovira ha comptat amb el treball de l’Orquestra Simfònica del Vallès per donar vida al seu espectacle.

L’equip planteja una dansa hipnòtica i energètica on es fusionen estils i cultures. La productora BENMirat plasma aquesta energia en el vídeo promocional, on es poden apreciar alguns moments de l’obra. Aquest espectacle va rebre el Premi Butaca com a millor espectacle de dansa.

 

EVANGELIUM

La coreògrafa torna als seus orígens i presenta al Teatre Monumental de Mataró el seu espectacle «Evangelium». L’obra exposa com quatre dels dotze apòstols de Jesucrist estan a punt de baixar a la terra per predicar la història, i es reencarnen en ballarins. Una obra teatral que reflexiona sobre la naturalesa humana i el seu sentiment de destrucció, enveja i traïció. Quatre ballarins que dominen diferents disciplines, des de les veus búlgares místiques fins a ritmes autèntics del rock.

 

ODISSEA

L’equip de BENMirat va acompanyar al Crea Dance Company des de l’inici del procés creatiu fins a l’estrena de l’espectacle al Mercat de les Flors. Odissea, el nou treball de Maria Rovira, està concebut per a 8 ballarins.

És un viatge que reflexiona sobre la nostra societat i els seus esdeveniments recents, sobre les guerres «modernes» i les seves conseqüències migratòries. La producció no defuig el dolor i la tragèdia, tot ressaltant imatges poètiques i belles en una creació visual plena de ritme. Odissea parla de sentiments com ara l’absència i la supervivència.